Μία συνταγή με λιγότερες θερμίδες για ένα αγαπημένο γλυκό.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη ζύμη:
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κούπα ανθότυρο
½ κούπα καστανή ζάχαρη
6 κ.σ. γάλα
4 κ.σ. λάδι
Λίγο αλάτι
Για τα μήλα:
1 κιλό μήλα
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε πρώτα το αλέυρι με το μπέικιν. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ενιαία η ζύμη.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, το οποίο πριν έχουμε αλείψει με λάδι για να μην κολλήσει.
Έχουμε κόψει τα μήλα σε κυβάκια και τα έχουμε ανακατέψει με κανέλλα και 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη.
Τοποθετούμε τα μήλα πάνω από τη ζύμη ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 περίπου λεπτά. (ο χρόνος ποικίλει από φούρνο σε φούρνο, οπότε ελέγχουμε αν είναι το γλυκό μας έτοιμο με ένα πιρουνάκι πριν το βγάλουμε.
Η μηλόπιτα αυτή έχει αλεύρι ολικής άλεσης, ανθότυρο, αρκετά μήλα, κανέλλα, λίγο λάδι και καθόλου βούτυρο, και άρα είναι μια περισσότερο υγιεινή επιλογή από άλλες συνταγές για γλυκά. Δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση όμως την κατανάλωση φρούτων και ούτε πρέπει να γίνεται υπερκατανάλωση. Είναι απλά μια καλή εναλλακτική στη θέση άλλων γλυκών με περίπου 150 θερμίδες σε ένα μέτριο κομμάτι.
Καλή όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου