Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ



Τι χρειαζόμαστε;

  • Σοκολάτα κουβερτούρα
  • Δημητριακά ολικής άλεσης (bran flakes)

(σε αναλογία 1-1, δηλαδή για 200 γρ. σοκολάτα, χρειαζόμαστε περίπου 200 γρ. δημητριακά κ.ο.κ.)

Τι κάνουμε;

  • Βάζουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει.
  • Ταυτόχρονα, έχουμε  αδείασει τα δημητριακά μας σε μία λεκάνη.
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα, τη ρίχνουμε και αυτή στη λεκάνη.


  • Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να πάει παντού


  • Κατόπιν με ένα κουτάλι τοποθετούμε μεριδούλες πάνω σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.



  • Τα βάζουμε στο ψυγείο (ή στο μπαλκόνι όσο κάνει κρύο) και μετά από 1-2 ώρες , όταν στεγνώσει η σοκολάτα είναι έτοιμα.


Πειραματιστείτε και δοκιμάστε να φτιάξετε τα δικά σας σοκολατάκια και με άλλη γέμιση, όπως δαμάσκηνα ή αμύγδαλα.


Από διατροφικής άποψης, τα σοκολατάκια αυτά μπορούν να αποτελέσουν καλή επιλογή για γλυκό καθώς συνδυάζουν τη γλυκιά γεύση της σοκολάτας με τα οφέλη της κατανάλωσης δημητριακών ολικής άλεσης. 
Ωστόσο, το γεγονός ότι τα σοκολατάκια αυτά περιέχουν δημητριακά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να οδηγηθούμε στην υπερκατανάλωση, λόγω της μεγάλης ενεργειακής πυκνότητας της σοκολάτας. Αποτελούν απλά μία καλή εναλλακτική σε σχέση με τις σοκολάτες του εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...