Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Διατροφή για συντήρηση βάρους



Και τώρα που χάθηκε το επιθυμητό βάρος, τι;
Πως θα γίνει η συντήρηση του βάρους και δεν θα γυρίσουμε "στα παλιά";

2 πολύ βασικά κ 9 απλά βασικά πράγματα για να πετύχει η συντήρηση του βάρους:

Τα πολύ βασικά:

1)Αποδέξου ότι πάντα θα προσέχεις το βάρος σου. Όχι, δεν εννοώ κάθε μπουκιά, αλλά πιο γενικά. Αυτό που ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι όποιος δεν προσέχει το βάρος του, παίρνει βάρος. 
2) Θέσε από την αρχή εφικτούς στόχους, μόνο έτσι η συντήρηση του βάρους θα είναι εύκολη. 

Και στο δια ταύτα:
1) Μην ξεχνάς ποια είναι η σωστή μερίδα. Η μερίδα που κατανάλωνες στη περίοδο απώλειας βάρους, είναι αυτή που καλό είναι να συνεχίσεις να καταναλώνεις και όσο προσπαθείς να το διατηρήσεις.
2) Γυμνάσου! Η συστηματική άσκηση, βοηθάει στη διατήρηση του βάρους. Ταυτόχρονα, μείωσε τις ώρες των καθιστικών εργασιών όσο αυτό είναι εφικτό
3) Βάλε πρόγραμμα. Προσπάθησε να μην παραλείπεις το πρωινό και προγραμμάτισε τα γεύματά σου ανάλογα με το πρόγραμμα της ημέρας. Μην μένεις πολλές ώρες νηστικός και προετοίμασε σνακ κ κυρίως γεύματα από το σπίτι για να αποφύγεις τους πειρασμούς του γρήγορου φαγητού απ’ έξω, αλλά κ αυτό να συμβεί κάνε έξυπνες επιλογές.
4) Άκου το σώμα σου. Περίμενε να πεινάσεις για να φας και σταμάτα όταν νιώσεις χορτάτος. Ίσως η καλύτερη διαιτολογική συμβουλή που θα μπορούσες να έχεις. 
5) Πίστεψε στον εαυτό σου. Το γεγονός ότι κατάφερες να χάσεις το βάρος που ήθελες, οφείλεται στο διαιτολόγο, στο γυμναστή και σε όσους σε βοήθησαν αλλά κυρίως οφείλεται σε σένα. Πίστεψε ότι όπως μπόρεσες να χάσεις βάρος, έτσι θα καταφέρεις και να το κρατήσεις.
6) Ζυγίσου. Αγόρασε μια ζυγαριά κ μην παραλείπεις να ανεβαίνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, π.χ. μία φορά την εβδομάδα.
7) Ζήτησε υποστήριξη από το περιβάλλον σου. 
8) Μην τρως συναισθηματικά. Απέφυγε να αντιμετωπίζεις τα συναισθήματά σου με φαγητό, από τη στεναχώρια, την πίεση και το στρες, μέχρι τη βαρεμάρα.
9) Μην έχεις σκεπτικό μαύρο-άσπρο.  Δηλαδή ή τα κάνω όλα τέλεια, ήταν κάνω όλα χάλια. Κάπου ανάμεσα είναι η λύση για να διατηρήσεις το βάρος σου. Δεν γίνεται να μην ξαναφάς ποτέ πατάτες τηγανητές, ούτε γίνεται όμως να τρως μια τηγανιά κάθε βράδυ. Αντίστοιχα, αν μία μέρα/ εβδομάδα/ μήνας άρχισε κακάδιατροφικά, μην αφήνεις να κυλίσει έτσι κ το υπόλοιπο διάστημα. 

 
 

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...