Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑ? Τα είδη της ζάχαρης και ποιο να επιλέξουμε.



Ποια είναι τα είδη της ζάχαρης?
  1. Λευκή ζάχαρη (ή κρυσταλλική): Η κοινή ζάχαρη, αποτελεί προϊόν επεξεργασίας του ζαχαρότευτλου από το οποίο έχει αφαιρεθεί η μελάσσα (πηχτός χυμός με καστανό χρώμα).
  2. Ακατέργαστη ζάχαρη: Ζάχαρη από την οποία δεν έχει αφαιρεθεί η μελάσσα.
  3. Άχνη ζάχαρη: λευκή ζάχαρη σε πολύ λεπτούς κόκκους με μικρή περιεκτικότητα σε άμυλο αραβοσίτου (3%). Χρησιμοποιείται κυρίως στην ζαχαροπλαστική.
  4. Καστανή/ Μαύρη ζάχαρη: άσπρη ζάχαρη στην οποία έχει επαναπροστεθεί μελάσσα. 
Το χρώμα επηρεάζεται από την ποσότητα μελάσσας που προστίθεται με την πιο σκούρα ζάχαρη να έχει περισσότερη μελάσσα.

Διατροφικά, ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΖΑΧΑΡΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ. Η μαύρη και η ακατέργαστη ζάχαρη περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών και μετάλλων αντίστοιχα πράγματι, ΟΜΩΣ όταν αναφερόμαστε σε φυσιολογικές προσλήψεις ζάχαρης, δηλαδή κάποια κουταλάκια του γλυκού ανά ημέρα, οι ποσότητες αυτές είναι αμελητέες.

ΑΡΑ διατροφικά δεν υπάρχει κανένας λόγος αντικατάστασης της κοινής ζάχαρης με κάποιο άλλο είδος. Οργανοληπτικά βέβαια, η καστανή ζάχαρη είναι περισσότερο αρωματική γι’ αυτό και προτείνεται στην παρασκευή ορισμένων γλυκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...