Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ COTTAGE CHEESE


ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζ. cottage cheese
1/2 φλιτζ. τυρί regato light
4 αυγά
1 ½ φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 κολοκυθάκια
δυόσμος, βασιλικός
αλάτι, πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν καλά.




Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας τελευταίο το αλεύρι.







Το βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ (για σιγουριά το αλείφουμε και με λίγο λαδάκι για να μην κολλήσει).







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 40-45 λεπτά.






Από διατροφική άποψη η κολοκυθόπιτα αυτή είναι μία πολύ καλή διατροφική επιλογή με χαμηλό λίπος (το λίπος των αυγών και των τυριών), αρκετή πρωτεΐνη (τα αυγά και τα τυριά), ολικής άλεσης υδατάνθρακες (το αλεύρι) αλλά και κολοκυθάκια. Με μόλις 80 περίπου θερμίδες σε ένα μέτριο κομμάτι (η συνταγή βγάζει 20 τέτοια κομμάτια) είναι ιδανικό σνακ αλλά και ορεκτικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...